Vännäs

I Vännäs centralort återfinns huvuddelen av vårt fastighetsbestånd. Vi har fastigheter från olika tidsperioder där de flesta av våra byggnader är uppförda under 90-talet fram till idag. Utifrån vår storlek har vi ett varierat utbud av hyresrätter. Du kan välja alltifrån parhuslägenheter till lägenheter med egen ingång eller traditionella flerbostadshus med eller utan hiss.

Vännäs centralort har ett stort utbud av både privat och kommunal service såsom butiker, restauranger, kultur m.m. Vännäs har även ett utbrett föreningsliv med cirka 130 aktiva föreningar inom kommunen. Vid industriområdena finns ett flertal stora och mindre företag som genererar många arbetstillfällen till området. Vännäs har en bra utbyggd lokaltrafik som tar dig till Umeå på cirka 25 minuter.

Det finns gott om strövområden och sommartid har Vännäs ett stort utomhusbad nere vid fritidsområdet. Strandpromenaden efter älven mellan Vännäsby och Vännäs är väldigt vacker och populär bland kommunens medborgare.

Varje år den andra helgen i juli firas Vännäsdagarna med uppträdanden och ett stort marknadsområde i centrala Vännäs som brukar gästas av cirka 40 000 besökare.

Tätorten Vännäs omfattas av cirka 4 600 medborgare och växer stadigt.